Helppo arkiruuan lisuke: Hellapoliisin Parmesaaniperunat
Sitruunaiset parmesaaniperunat ovat helppo arkiruuan lisuke ja ihania myös sellaisenaan. Mausteina voit käyttää omia lempimausteitasi ja voit kokeilla sitruunalla maustetun kylmäpuristetun rypsiöljyn tilalla myös muita Alavuden Öljynpuristamon maustettuja kylmäpuristettuja rypsiöljyjä. Vahvemmasta mausta pitävä voi laittaa öljyksi chilillä tai valkosipulilla maustettua öljyä. Kokeile myös erilaisia yrttejä, kuten rosmariinia, salviaa tai timjamia. Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.
Sitruunaiset parmesaaniperunat (4-6 annosta)
Ainekset:
1 kg pieniä perunoita
1 ½ dl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Rypsiöljy, SITRUUNA
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 ruukku tuoretta persiljaa
1 dl parmesaanijuustoa raasteena
Pinnalle:
Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Rypsiöljy, SITRUUNA
½ dl parmesaanijuustoa raasteena
Valmista helppo arkiruuan lisuke näin:
Pese perunat ja puolita ne.
Leikkaa leikkauspintoihin pieniä viiltoja.
Valuta öljy uunipellille.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Sekoita mausteet pienessä kulhossa.
Lisää hienonnettu valkosipuli ja persiljasilppu uunipellille ja sekoita aineksia jotta niitä on kaikkialla.
Ripottele pellille kerros parmesaanijuustoa.
Laita perunat leikkauspinta alaspäin pellille vieretysten ja kypsennä 200-225 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Tarjoa lihan, kalan tai kanan kanssa.