Hirvipaisti

Syksyyn kuuluu riista sekä luonnonantimet. Tämän hirvipaistin marinointiin hyödynnetään muun muassa karpaloita ja katajanmarjoja. Niitä molempia ehtii hyvin vielä keräämäänkin.

Resepti

1-2 kg hirvenpaistia (tai jotain muuta paistia)

Marinadi hirvipaistille

2 dl Alavuden kylmäpuristettua VALKOSIPULI -rypsiöljyä
0,5-1 dl katajanmarjoja rouhittuna
2 oksaa tuoretta rosmariinia
1 dl punaviinietikkaa
2 dl karpaloita
1 dl tummaa siirappia
Suolaa

Valmistusohje

Pienistä katajanmarjat ja pilko rosmariini. Laita kaikki marinadin ainekset isoon kulhoon ja sekoita hyvin.
Lisää joukkoon hirvenpaisti ja anna sen marinoitua liemessä mieluiten yön yli.

Paista seuraavana päivänä 160 asteisessa uunissa, niin että paistin sisälämpötila on 56 astetta. Ota paisti pois uunista. Anna vetäytyä folion alla 15 min ennen leikkaamista.

Tarjoa paahdettujen uunijuuresten kera. Katso resepti: https://alavudenoljynpuristamo.fi/marinadi-paahdetuille-juureksille/

Katso myös

Kahvipöytään tai vaikka vain muuten herkkuhetkeen sopii myös Chilisuklaakakku:

Tutustu Alavuden juureslevitteisiin: