Herkullinen napostelutarjotin jossa hummus-dippi, leivänpaloja, oliiveja, fetaa ja tomaatteja

Hummus-tarjotin

Resepti

Kolmelle tai neljälle

3 pitaleipää
2 rkl Alavuden Öljynpuristamon maustamatonta rypsiöljyä
1 rkl merisuolahiutaleita
1 prk Juureva Hummusta
1+1 rkl Alavuden Öljynpuristamon STRUUNA-rypsiöljyä
1/2 tl paprikajauhetta
2 dl kalamata-oliiveja
2 dl halkaistuja kirsikkatomaatteja
150 g fetajuustoa
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Leikkaa jokainen pitaleivät kahdeksaksi kolmioksi. Kierittele palat öljyssä, levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle merisuolahiutaleet. Paahda 200 C asteessa uunissa sopivan rapeiksi noin 10 minuuttia.
Aseta hummus esille sopivaan, mielellään laakeaan kippoon. Pyöräytä lusikalla pintaan pyörteet ja valuta päälle SITRUUNA-rypsiöljyä. Ripottele pinnalle paprikajauhe.
Asettele isolle tarjottimelle tai laudalla hummuskuppi, pitaleipäsipsit, halkaistut kirsikkatomaatit ja fetajuusto muutemaan palaan murrettuna. Valuta juuston pintaan vielä SITRUUNA-rypsiöljyä.
Ripottele hienonnettu, tuore persilja pinnalle.
Tarjoile jaettavana alku- tai naposteluruokana.