Vuohenjuustosalaatti Juureva -kastikkeella
Vuohenjuustosalaatin reseptistä tulee lounassalaatti kahdelle tai lisuke- tai alkupalasalaatti neljälle.
Vuohenjuustosalaatin resepti
Juureva -kastike:
1/3 pkt Juureva Punajuuri-merisuola -levite
2 tl balsamiviinietikkaa
Mustapippuria myllystä
Salaatti:
150 g vuohenjuustoa
Loraus paistamiseen Alavuden kylmäpuristettu rypsiöljyä tai Alavuden valkosipuliöljyä
4 kourallista viinirypäleitä halkaistuina
Pari kourallista saksanpähkinöitä
Lehtisalaattia iso ruukullinen (esim. tammenlehvä- tai pehtoorinsalaatti)
2 pientä salottisipulia (tai 1 iso)
Valmistusohje
Silppua salaatti lautaselle, lisää kuoritut ja pilkotut sipulit, huolellisesti pestyt ja halkaistut viinirypäleet sekä pienemmäksi rouhitut pähkinät. Viipaloi vuohenjuusto ja paista se reilussa öljyssä. Voit käyttää paistossa myös Alavuden valkosipuliöljyä. Näin juusto saa kivan valkosipulin maun.
Valmista kastike:
Sekoita JUUREVA-levitteen sekaan mustapippuria sekä balsamiviinietikkaa. Lämmitä hetki kastiketta mikrossa, niin että se hiukan lämpenee ja notkistuu. Tarjoile salaatti kastikkeen kera.
Vinkki
Tämä Juureva -kastike sopii myös rosollin kaveriksi ja tuo raikkautta siihen.
JUUREVA -levitteisiin pääset tutustumaan täältä: JUUREVA-levitteet.