Lyonin kanaa eli etikkakanaa
Maukasta ruokaa helposti! Herkullinen Lyonin kana saa makunsa maustetusta Valkosipuli rypsiöljystämme. Ne antavat ruoalle intensiivisen maun helposti.
Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Lyonin kana on ranskasta tuttu ruokalaji ja se sopii myös suomalaiseen makumaailmaan. Voit valmistaa ruoan broilerinkoivista tai paistileikkeistä. Herkullinen ateria valmistuu helposti uunissa ja voit nauttia sitä maalaisleivän ja perunoiden kanssa.
Alavuden Öljynpuristamon kotimaiset rypsiöljyt ovat lähiruokaa ja ovat hyvä valinta ruoanvalmistukseen ja pöytämausteeksi! Valmistat maukasta ruokaa helposti, kokeile ja ihastu. Lue lisää tuotteidemme hyvistä ominaisuuksista blogistamme.
Lyonin kanaa eli etikkakanaa (4 annosta)
- 4 broilerinkoipea tai 4 paistileikettä
- 2 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Rypsiöljy Valkosipuli
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 3-4 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Rypsiöljy Valkosipuli
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl kuivattua rakuunaa
- 1 prk ranskankermaa
Ota broilerinkoivet tai paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuumenna Rypsiöljy Valkosipuli uunin kestävällä pannulla tai padassa ja laita broilerinkoivet tai paistileikkeet pannulle. Käännä muutaman minuutin kuluttua.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Kuumenna Rypsiöljy Valkosipuli kasarissa ja lisää valkosipulinkynnet ja laakerinlehti. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Lisää punaviinietikka, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio sekä tomaattipyree ja kuivattua rakuunaa.
Anna kiehua noin viisi minuuttia.
Kaada liemi kanapalojen päälle vuokaan ja kypsennä noin 40 minuuttia.
Tarjoa maalaisleivän ja perunoiden kanssa.