Marinadi paahdetuille juureksille ja kasviksille

Resepti

Erilaisia juureksia kuten porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, keltajuurta. Tai muita haluamiasi kasviksia kuten paprikaa, fenkolia, lehtikaalta, munakoisoa.

Marinadi

0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua VALKOSIPULI-rypsiöljyä tai Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl tuoretta timjamia
2 valkosipulin kynttä viipaloituna
Ripaus suolaa

Valmistusohje

Valmista ensin marinadi.
Sekoita marinadin ainekset hyvin isossa kulhossa.
Kuori ja pieni juurekset/kasvikset haluamaasi muotoon.
Pyöräytä ne marinadissa ja laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Paahda uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia, juuresten/kasvisten koosta riippuen.

Vinkki

Voit käyttää marinadissa Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä tai Alavuden kylmäpuristettua CHILI tai BASILIKA tai SITRUUNA-rypsiöljyä, oman maun mukaan. Yhtä lailla marinadin voi maustaa omilla mieliyrteillä, tai niillä mausteilla, mitä on tarjolla.
Tutustu öljyihimme.

Tutustu Alavuden juureslevitteisiin: