Maukas Lyonin kana
Maukas Lyonin kana on Ranskasta tuttu ruokalaji ja se sopii myös suomalaiseen makumaailmaan. Voit valmistaa ruoan broilerinkoivista tai paistileikkeistä. Herkullinen ateria valmistuu helposti uunissa ja voit nauttia sitä maalaisleivän ja perunoiden kanssa.
Alavuden Öljynpuristamon kotimaiset rypsiöljyt ovat lähiruokaa ja ovat hyvä valinta ruoanvalmistukseen ja pöytämausteeksi. Kokeile rohkeasti myös maustettuja öljyä. Ne antavat ruoalle intensiivisen maun helposti.
Maukas Lyonin kana – resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
- 4 broilerin koipea TAI
- 4 broilerin paistileikettä (vaihtoehto)
- 2 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Valkosipuli rypsiöljy
- ½ tl suolaa
- 6-7 mustapippuria myllystä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 3-4 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Valkosipuli rypsiöljy
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl kuivattua rakuunaa
- 1 prk ranskankermaa
Tee maukas Lyonin kana näin:
Ota broilerinkoivet tai paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuumenna Valkosipuli rypsiöljy uunin kestävällä pannulla tai padassa ja laita broilerinkoivet tai paistileikkeet pannulle. Käännä muutaman minuutin kuluttua.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Kuumenna Valkosipuli rypsiöljy kasarissa ja lisää valkosipulinkynnet ja laakerinlehti. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Lisää punaviinietikka, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio sekä tomaattipyree, kuivattua rakuunaa ja ranskankermaa. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Kaada liemi kanapalojen päälle vuokaan ja kypsennä noin 40 minuuttia.
Tarjoa Lyonin kana maalaisleivän ja perunoiden kanssa.