Takuumureat lehtipihvit jauhelihasta

Takuumureat lehtipihvit jauhelihasta näyttävät ja maistuvat ihanilta ja voit valmistaa niitä kotikeittiön lisäksi vaikkapa grillissä. Jauhelihasta valmistetut, edulliset lehtipihvit voit valmistaa isollekin joukolle. Tarjoa seuraksi erilaisia kasviksia. Tämä herkullinen ja nopea resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

Alavuden Öljynpuristamon rypsiöljyt ovat kotimaista tuotantoa. Öljyt ovat hellävaraisesti kylmäpuristettuja ja rypsi tulee lähialueiden tiloilta, jolloin niiden alkuperä voidaan helposti varmistaa. Kylmäpuristetut öljyt sopivat monipuoliseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Maustetut öljyt antavat ruokaan täyteläisen maun, eikä näihin pihveihin kannata lisätä suolaa ja pippuria kummempaa maustetta. Kokeile ja ylläty!

Ainekset (4 annosta)

Lehtipihvit:

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ¾ tl suolaa
  • maun mukaan mustapippuria myllystä

Lisäksi:

Tee näin:

Laita jauheliha kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Jaa seos neljään yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi.

Laita pallo leivinpaperin päälle ja laita päälle toinen leivinpaperi.

Kaulitse pihvi papereiden välissä noin 1 mm ohueksi pihviksi ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi.

Kuumenna chili rypsiöljyä pannulla ja laita pihvit yksi kerrallaan pannulle suoraan pakastimesta.
Paista kovalla lämmöllä nopeasti molemmin puolin.

Tarjoa lehtipihvien seuraksi esimerkiksi paistettuja herkkusieniä. Puolita sienet tai leikkaa neljään osaan.
Kuumenna valkosipuli rypsiöljy pannulla ja laita sienet kuumalle pannulle.
Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes saavat hieman väriä. Mausta ripauksella suolaa.

Nauti Hellapoliisin takuumureat lehtipihvit jauhelihasta herkullisten sienten kanssa.