Vegeburgeri punajuuripestosta

Herkullisen mehevä vegeburgerin pihvi syntyy kikherneistä ja punajuuripestosta. Kaikki ainesosat ovat valmiiksi kypsiä, joten vain nopea käväisy grillissä tai paistinpannulla riittää.

Ainekset

500 g kypsiä kikherneitä valutettuna
3 rkl Alavuden punajuuripestoa
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 ruukullinen tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl garam masala -mausteseosta

Litistä valutetut kikherneet kulhossa haarukalla tai käsin. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia ja muotoile siitä öljytyin käsin neljä pihviä. Grillaa tai paista pannulla pihveihin kaunis ruskea pinta. Täytä hampurilaissämpylät pihveillä ja lempilisukkeillasi, Kokeile Alavuden punajuuripestoa myös kastikkeeksi hampurilaiskastikkeen sijaan.

Vinkki! Sama taikina käy myös herkullisiin pyöryköihin. Pyörittele pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
Kokeile valmistaa itse vaikkapa chilimajoneesi.

Vegeburgerin reseptissä käytimme