Vegeburgeri Punajuuripestosta

Ihanan mehevä vegeburgerin pihvi syntyy kikherneistä ja punajuuripestosta. Kaikki ainesosat ovat valmiiksi kypsiä, joten vain nopea grillaus tai paistaminen riittää.

Ainekset

500 g kypsiä kikherneitä valutettuna
3 rkl Alavuden Punajuuripestoa
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 ruukullinen tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl garam masala mausteseosta

  1. Litistä valutetut kikherneet kulhossa haarukalla tai käsin.
  2. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset ja vaivaa tasaiseksi.
  3. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia, ja muotoile siitä öljytyin käsin neljä pihviä.
  4. Grillaa tai paista pannulla pihveihin kaunis ruskea pinta.
  5. Täytä hampurilaissämpylät pihveillä ja lempilisukkeillasi, kokeile vaikka Alavuden Punajuuripestoa kastikkeena hampurilaiskastikkeen sijaan.

Vinkki! Sama taikina käy myös herkullisiin pyöryköihin. Pyörittele pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.