Vegepizza punajuuripestolla

Härkis antaa vegepizzalle proteiinia. Ulkonäön puolesta siitä hämääntyy jopa sekaani- ja fleksaaja-kaverisi, joten rohkeasti vaan kokeilemaan! Punajuuripesto on vegaaninen, pähkinätön ja gluteeniton ja sopii loistavasti myös tomaattiallergikolle. Punajuuripestolla lisäät helposti maukasta, kotimaista ja lähellä tuotettua ruokaa arkeesi.

Ainekset

Päällysteet:

1/3 prk Alavuden punajuuripestoa
Härkistä
Rucolaa koristeeksi

Pizzapohjan ainekset (4 henkilölle):

2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
5-7 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2-3 rkl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä

Lisää hiiva lämpimään veteen. Anna seistä 5 minuuttia. Lisää jauhot ja suola ja vaivaa taikinaa samalla, yhteensä noin 10 minuutin ajan. Lisää rypsiöljy ja kohota taikina.

Jaa taikina osiin ja kaulitse pieniksi pizzoiksi. Levitä pinnalle punajuuripestoa ja härkistä. Paista 250 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Viimeistele pizza rucolalla. Nauti!

Valmiin pizzan päällä maistuvat loistavasti myös marinoidut siitakesienet.