Vegepizza Punajuuripestolla

Vegepizzaamme valikoitui Härkis proteiininlähteeksi. Ulkonäön puolesta siitä hämääntyy jopa sekaani- ja fleksaaja-kaverisi, joten rohkeasti vaan kokeilemaan! Punajuuripesto on vegaaninen, pähkinätön ja gluteeniton. Se sopii loistavasti myös tomaattiallergikolle. Punajuuripestolla lisäät helposti maukasta, kotimaista ja lähellä tuotettua ruokaa arkeesi.

Vegepizza Punajuuripestolla ja Härkiksellä

Päällysteet:
1/3 prk Alavuden punajuuripestoa
Härkistä
Rucolaa koristeeksi

Pizzapohjan (4 henkilölle) resepti:
2,5dl vettä
1 pss kuivahiivaa
5-7 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2-3 rkl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä

Lisää hiiva lämpimään veteen. Anna seistä 5 minuuttia. Lisää jauhot, suola ja vaivaa samalla. Vaivaa n. 10 minuutin ajan. Lisää rypsiöljy ja kohota taikina.

Jaa taikina osiin, kaulitse pizzoiksi. Levitä pinnalle punajuuripestoa ja Härkistä. Paista 250 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Viimeistele pizza rucolalla. Nauti!

Valmiin pizzan päällä toimii loistavasti myös marinoidut siitakesienet.