Broileripasta punajuuripestolla pöydällä.

Broileripasta punajuuripestolla

Herkullinen broileripasta on loistava arkiruoka. Tutustu tähän helposti valmistettavaan reseptiin, joka on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa!

Oletko jo tutustunut Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristettuihin Rypsiöljyihin? Tavallisen rypsiöljyn lisäksi sarjaan kuuluu luomu rypsiöljy, sekä chilillä, sitruunalla, basilikalla ja valkosipulilla maustetut rypsiöljyt. Tässä broileripastareseptissä käytämme chilillä maustettua rypsiöljyä.

Alavuden öljyt ovat hellävaraisesti kylmäpuristamalla puristettuja öljyjä, joiden rypsi tulee lähialueiden tiloilta. Pulloista voi katsoa paikkakuntakohtaisesti mistä rypsi on tullut. Tuotannosta ei synny käytännössä lainkaan jätettä, sillä öljyntuotannosta ylimääräiset ainekset hyödynnetään eläinrehuna ja prosessissa kehittyvä lämpökin käytetään tuotantolaitoksen lämmittämiseen. Alavuden Öljynpuristamon valikoimiin kuuluu myös Punajuuripesto, joka on vegaaninen, gluteeniton ja pähkinätön. Juureva juureslevite puolestaan sopii voileivän kanssa nautittavaksi tai vaikkapa voileipäkakun täytteeksi. Se on valmistettu punajuuresta ja merisuolasta.

Valmista ihana arkiruoka helposti ja nopeasti. Chilillä maustettu rypsiöljy antaa kanalle herkullisen maun ja upean värin. Mausta valmis ruoka rosmariinilla tai rakuunalla.

Broileripasta-annos
Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

Punajuuripesto-broileripasta 3-4 annosta

Aktiivinen valmistusaika 15 minuuttia
Kokonaisvalmistusaika 15 minuuttia

Ainekset
3 rkl Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy Chili
2 valkosipulinkynttä
400-500 g broilerinfileetä
½ tl suolaa
Lisäksi:
1 ½ l vettä
1 tl suolaa
250 g tuorepasta pinaattitagliatellea
155 g Alavuden Punajuuripestoa
tuoretta rosmariinia

Kuumenna rypsiöljy chili pannulla. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja kääntele hetki.
Paloittele broilerinfileet sopiviksi suupaloiksi ja lisää pannulle. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes pinta on kauniin värinen ja fileet ovat kypsiä. Mausta suolalla.
Kiehauta vesi ja lisää suola ja tuorepasta. Anna kiehua noin 3 minuuttia ja valuta.

Lisää valutettu pasta pannulle kanapalojen joukkoon ja sekoita joukkoon punajuuripesto ja rosmariinia. Kuumenna ja tarkista maku.

VINKKI! Tarjoa seuraksi patonkia tai sämpylää ja Juureva juureslevitettä.