Salaattiveneet Juureva-levitteellä.

Salaattiveneet tofutäytteellä ja JUUREVA -levitteellä

Nämä vegaaniset salaattiveneet ovat oikein helposti valmistuva ja hausta syötävä vaikka iltapalaksi. JUUREVA -Punajuurilevite antaa kivaa väriä ja herkullista makua. Kiitämme Jalotofua tästä ihanasta reseptistä. Tämä resepti tuo iloa! Onhan se niin helppo, värikäs ja raikas kevään pilkahdus!

2-3:lle, n. 10 salaattivenettä

Resepti

Pannumarinoitu tofutäyte

1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu 270g
1 tl curryjauhetta
½ tl savupaprikajauhetta
1tl valkosipulijauhetta
2-3 rkl soijakastiketta (riippuen suolaisuudesta)
3-4 rkl öljyä paistamiseen

Teriyaki-tofutäyte

1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu 270g
1 dl Teriyaki-kastiketta
mustapippuria myllystä

Lisäksi tarvitset:

1 kpl Cosmopolitan salaattikerä
1 pkt JUUREVA -juureslevite Punajuuri
1 pkt itu- tai versoseosta (70-110g)
koristeeksi paahdettuja seesaminsiemeniä
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:

Pannumarinoitu tofutäyte:

Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista.

Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.

Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.

Teriyaki-tofutäyte:
Kuivaa ja murustele tofu ja paahda se ensin yllä olevan pannumarinoidun tofun ohjein, ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofupalojen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

Kokoa salaattiveneet:
Irrota salaatinlehdet varovasti toisistaan, huuhdo, kuivaa hyvin varovaisesti ja asettele tarjoiluvadille. Täytä salaatinlehtien pohja valitsemallasi Juureva-levitteellä ja lisää tämän jälkeen päälle valitsemaasi versoseosta. Annostele valmistamasi tofutäyte lusikalla versojen päälle ja koristele seesaminsiemenillä. Mausta mustapippurilla ja tarjoile.

Vinkki:

Voit myös käyttää reseptissä valmiiksi marinoituja Jalotofuja. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat loistavasti salaattiveneissä, ja helpottaa valmistusta entisestään. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista täältä.

Reseptissä käytetty näitä vegaanisia tuotteitamme

Lisää vegaanillekin sopivia iltapalaideoita