Hellapoliisin täytetyt kesäkurpitsat
Kokkaa Hellapoliisin täytetyt kesäkurpitsat, jotka ovat herkullinen grilliruuan lisuke, maistuvat myös sellaisenaan! Chilillä maustetun öljyn lisäksi tähän ruokaan sopii myös muut maistuvat makuöljyt. Ehkäpä kesäkurpitsat kasvavat myös parvekelaatikossasi tai pihan lehtikompostissa?
Alavuden Öljynpuristamon maistuvat kylmäpuristetut rypsiöljyt maistuvat monessa maussa. Pidä niitä kaapissasi ja kokeile erilaisia makuja monipuolisesti ruokiin. Chilillä maustetun öljyn lisäksi tähän ruokaan sopii myös muut maistuvat makuöljyt. Kokeile mikä on oma suosikkisi!
Hellapoliisin täytetyt kesäkurpitsat (2 annosta)
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- ½ punainen paprika
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tomaatti
- 5 oliivia viipaleina
- 2 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu rypsiöljy, CHILI
- 1 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä maun mukaan
- (50 g mozzarellahelmiä)
- 100 g mozzarellajuustoraastetta (osa pinnalle)
Tee näin:
Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja koverra sisus ja hienonna se.
Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja leikkaa oliivit viipaleiksi.
Kuumenna chili rypsiöljy paistinpannulla ja paista tomaatteja lukuun ottamatta muita kasviksia kovalla lämmöllä hetki.
Lisää sitten tomaatit, oliivit, mausteet ja juustot. Kääntele hetki.
Laita koverretut kesäkurpitsat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja valuta päälle chili rypsiöljyä.
Jaa seos koverrettuihin kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle hieman juustoraastetta.
Kypsennä 220 asteessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kesäkurpitsa on kypsää.
Tarjoa sellaisenaan tai grillatun lihan tai kanan seurana.
Vinkki! Voit käyttää täytteessä halutessasi myös jauhelihaa, kanaa tai kinkkua.