Raikas appelsiininen salaattikastike
Salaatin kruunaa herkullinen appelsiininen salaattikastike kotimaisesta rypsiöljystä. Tuorepuristetusta appelsiinimehusta valmistat ihastuttavan raikkaan kastikkeen yhdessä kotimaisen Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristetun rypsiöljyn kanssa.
Kylmäpuristettu rypsiöljy maistuu hyvältä ja on sellaisenaan ihana lisä lähes minkä tahansa ruuan tai salaatin päälle. Alavuden kylmäpuristettujen öljyjen valikoimasta löydät myös herkulliset maustetut öljyt: valkosipuli, sitruuna, basilika ja chili!
Ihana lahjaidea!
Valmista appelsiininen salaattikastike vaikka syötäväksi lahjaksi ja pakkaa kauniiseen pulloon yhdessä reseptin kanssa. Tämä herkullinen ja nopea resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.
Appelsiinisen salaattikastikkeen ainekset
(n. 3 dl valmista kastiketta)
- 2 kananmunankeltuaista
- 1 rkl sinappia
- ripaus suolaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
- 1 rkl hunajaa
- 1 dl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettua Rypsiöljyä TAI
- ½ dl Alavuden Kylmäpuristettua Luomu Rypsiöljyä (vaihtoehto)
- 2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
Tee salaattikastike näin:
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset keskenään ja laita keltuaiset kulhoon. Lisää joukkoon sinappi, suola, mustapippuria ja hunaja ja sekoita keskenään.
Lisää rypsiöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää lopuksi joukkoon appelsiinista puristettu mehu ja sekoita tasaiseksi.
Tarkista maku.
Laita appelsiininen salaattikastike puhtaaseen pulloon ja säilytä jääkaapissa.
Suomessa tuotettu kasviöljy on vastuullinen valinta!
Suomen valoisassa kesässä viljelty rypsi kasvaa luonnollisesti. Suomalaisilla tiloilla viljellään vastuullisesti, maata vaalien ja kunnioittaen. Miksi kylmäpuristettu kotimainen öljy on niin hyvä valinta – listasimme 10 syytä! Lue lisää blogistamme