Mehevä JUUREVA Suklaakakku

Juureva Punajuuri-suklaakakku

Punajuuri-suklaakakun resepti

400 g (2 prk) Juureva Punajuuri-merisuola levitettä
200 g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
Päälle 200 g suklaata (maun mukaan joko tumma suklaa tai maitosuklaa)

Punajuuri-suklaakakun valmistusohje

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sulata vesihauteessa suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet siivilän läpi, sulatettu suklaa ja 2 pkt Juureva punajuuri-merisuola -levitettä. Sekoita niin että taikinasta tulee tasaista. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 40-55 min riippuen uunista. Tarkista tilanne 40 minuutin kohdalla pistäen hammas- tai coctailtikku taikinaan. Jos taikina ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Älä paista turhan kauan, sillä kakku menettää mehevyyden, jos sitä paistaa liikaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Koristele sulatetulla suklaalla. Voit vielä koristella kakun lisäämällä sulan suklaan päälle rouhittua suklaata tai vaikka rouhittuja pähkinöitä. Näin kakusta tulee juhlava.

Vinkki

Arkena tämä kakku maistuu ilman kuorrutettakin!