Kesäinen peruna-juustosalaatti.

Kesäinen peruna-juustosalaatti

Tässä kesäisessä peruna-juustosalaatissa makua antaa kotimainen maustettu rypsiöljy. Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

Salaatit ovat ihanaa kesäruokaa! Ne sopivat nautittavaksi sellaisenaan tai muun ruoan lisänä. Tarjoa salaatteja myös juhlapöydässä tai pakkaa mukaan piknikille!

Oletko jo tutustunut Alavuden Öljynpuristamon kotimaisiin maustettuihin rypsiöljyihin? Ne maustavat ruoat upealla tavalla ja niistä saat tärkeitä rasvahappoja. Tähän salaattiin voit käyttää edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita ja minimoida tällä tavoin syntyvää ruokahävikkiä. Helpotusta ruuanlaittoon saat käyttämällä valmiiksi kypsennettyjä pariisinperunoita, joita löydät kauppojen vihanneshyllyiltä. Helppoa ja maistuvaa!

 

Kesäinen peruna-juustosalaatti, kastike kotimaisesta rypsiöljystä.

Kesäinen peruna-juustosalaatti, kastike kotimaisesta rypsiöljystä

Ainekset:

  • 500 g kypsiä pariisinperunoita
  • 100 g auringonkukanversoja
  • 2 avomaankurkkua
  • 150 g sokeriherneenpalkoja
  • 5-10 retiisiä
  • 500 g cantaloupemelonia
  • 1 pieni punainen paprika
  • 200 g pakastemaissia
  • 400 g Emmental-juustoa

Kastike:

Laita pariisinperunat kulhoon ja sekoita joukkoon auringonkukanversot.

Paloittele avomaankurkut ja viipaloi sokeriherneenpalot. Leikkaa retiisit viipaleiksi tai lohkoiksi. Leikkaa meloni kuutioiksi tai ota palloraudalla pieniä palloja. Paloittele paprika sopiviksi suupaloiksi.

Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon pakastemaissi. Voit laittaa sen joukkoon jäisenä.

Paloittele juusto pieniksi kuutioksi ja kääntele sekaan.

Sekoita kotimainen maustettu rypsiöljy ja kastikkeen muut ainekset sekaisin pienessä kulhossa ja valuta joukkoon. Tarkista maku. Anna maustua halutessasi hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Nauti sellaisenaan tai tarjoa lisänä mausteista chilileipää.

Kesäistä tarjottavaa juhlapöytään