Tomaatti-mozzarellasalaatti

Tarvitset tomaattia, mozzarellaa, Alavuden kylmäpuristettua basilikaöljyä, tuoretta basilikaa, pinjansiemeniä, suolaa ja mustapippuria.

Viipaloi tomaattia ja mozzarellaa kumpaakin yhtä paljon tarpeen mukaan. Valuta viipaleet huolellisesti, jotta ne eivät vety. Asettele viipaleet limittäin lautaselle.

Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Valuta basilikaöljyä ohuena nauhana koko asetelman päälle.
Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kunnes väri on hiukan paahtunut. Koristele salaatti basilikan lehdillä ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Isomman määrän voi tehdä kulhoon kerroksittain. Salaatti säilyy muutamia tunteja jääkaapissa ennen esillelaittoa, mutta suositeltavaa on koota esivalmistellut raaka-aineet kulhoon vasta juuri ennen tarjoilua.

Nauti!