Tomaatti-mozzarellasalaatti

Tähän klassikkoon ei kyllästy ikinä, etenkin kun herkullisessa öljyssä itsessään on aavistus basilikaa makua tuomassa.

Ainekset

Tomaattia
Mozzarella-juustoa
Alavuden kylmäpuristettua BASILIKA-rypsiöljyä
Tuoretta basilikaa
Pinjansiemeniä
Suolaa, mustapippuria

Viipaloi tomaattia ja mozzarellaa kumpaakin yhtä paljon tarpeen mukaan. Valuta viipaleet huolellisesti, jotta ne eivät vety. Asettele viipaleet limittäin lautaselle.

Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Valuta basilikaöljyä ohuena nauhana koko asetelman päälle.
Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla, kunnes niiden pinta on hieman paahtunut. Koristele salaatti basilikan lehdillä ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

Isomman määrän voi tehdä kulhoon kerroksittain. Salaatti säilyy muutamia tunteja jääkaapissa ennen esillelaittoa, mutta suositeltavaa on koota esivalmistellut raaka-aineet kulhoon vasta juuri ennen tarjoilua.

Nauti!

Tomaatti-mozzarellasalaatin kanssa sopii vaikkapa