Salsa verde

Salsa Verde on raikas ja mieto kastike ja täydellinen kumppani kesän grilliherkuille. Kokeile esimerkiksi grillatun vaalean kalan tai kasvisvartaiden kastikkeena. Sopii hyvin myös loiventamaan vahvasti maustettujen grilliruokien poltetta.

Resepti

0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua VALKOSIPULI-rypsiöljyä
1 vihreä paprika
1 ruukullinen korianteria
1 lime
1 tl suolaa
2 tl hienoa sokeria

Valmistusohje

Poista paprikan kanta ja siemenet ja paloittele paprika. Purista limen mehu ja raasta kuori hienoksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki

Salsa Verdeen kannattaa kokeilla luovasti erilaisia tuoreita yrttejä kuten basilikaa, oreganoa tai persiljaa.

Alavuden öljyjä voit käyttää monipuolisesti kastikkeiden pohjana! Katso myös