Broilerinfileet

Pankokuorrutettua broilerinfileetä

Lisää makua arkiruokiin helposti! Tämä herkullinen arkiruoka resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Alavuden Öljynpuristamon rypsiöljyt ovat laadukkaita kotimaisia tuotteita, joiden alkuperä voidaan jäljittää. Perinteisen maustamattoman rypsiöljyn lisäksi tarjolla on maustettuja öljyjä, jotka sopivat monipuolisesti ruoanlaittoon ja leivontaan. Sitruunan makuinen rypsiöljy sopii kalan ja kanan kanssa ja se maustaa myös salaattikastikkeet. Kokeile näitä rapeita pankojauhoilla kuorrutettuja broilerinfileitä ja tarjoa salaatin tai keityn riisin kanssa.

Broilerinfileet

Pankokuorrutettua broilerinfileetä (4 annosta)

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä tai muuta mausteseosta maun mukaan
  • 1-2 kananmunaa
  • 1 ½ dl pankojauhoja
  • ½ tl suolaa
  • Lisäksi ½-1 pullollista Alavuden Öljynpuristamo kylmäpuristettu Sitruuna rypsiöljyä

Valmista herkulliset broilerinfileet näin:

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Ota esille neljä lautasta.

Laita yhdelle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon suola ja mustapippuria myllystä tai  muuta mausteseosta.

Riko toiselle lautaselle kananmunat ja sekoita rakenne rikki.

Laita kolmannelle lautaselle pankojauhot ja sekoita joukkoon suola.

Kääntele broilerinfileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Kuumenna Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettu rypsiöljyä pannulla noin viiden senttimetrin kerros. Kun öljy kuplii, tiputa sinne muutama murunen pankojauhoja. Jos jauhot ruskistuvat, on öljy riittävän kuumaa.

Laske kuorrutetut broilerinfileet kuumaan öljyyn ja uppopaista kunnes pinta on kauniin värinen molemmin puolin. Käännä paiston puolivälissä fileet ympäri.

Tarkista kypsyys.

Tarjoa sellaisenaan raikkaan salaatin tai keitetyn riisin kanssa.