Punajuuri-vuohenjuustorisotto
4 annosta
Punajuuri ja vuohenjuusto ovat klassinen makupari ja ne toimivat täydellisesti risotossa. Tähän risottoon et tarvitse voita, sillä JUUREVA-juureslevite Punajuuri-Merisuola ja kylmäpuristetut rypsiöljyt antavat ihanan pyöreän ja pehmeän maun.
Resepti
1 sipuli
1/2 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl risottoriisiä tai ohrasuurimoita
n. 8 dl kuumaa kasvislientä
100 g JUUREVA -juureslevite Punajuuri-Merisuola
n. 80 g kotimaista vuohenjuustoa paloiteltuna
1 dl parmesanjuustoa raastettuna
2 rkl Alavuden kylmäpuristettua VALKOSIPULI-rypsiöljyä
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipuli öljyssä.
Lisää joukkoon riisi ja pyörittele vielä hetki.
Lisää kasvislientä joukkoon pari desiä kerrallaan ja anna välillä nesteen imeytyä riisiin koko ajan puuhaarukalla sekoitellen.
Kun riisi on kypsynyt 18-20 minuuttia, sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile heti.
Huom! Jos käytät ohrasuurimoita, kypsymisaika on hiukan pidempi. Katso pakkauksesta kypsennysaika.
Vinkki:
Kokeile risottoon myös rapeaksi paistettua pekonia. Se lisää risoton ruokaisuutta ja antaa sille hyvän savuisen säväyksen.
Juureva-levitteellä voit myös säväyttää laatikkoruoat. Tai kokeile kastikkeena, tuunattuna tai sellaisenaan.