Sitruunaiset muffinssit

Sitruunamuffinssit

Lämpöiset, kuohkeat muffinssit sulavat suussa. Ne on helppo koristella kahvipöydän koristuksiksi. Taikinasta tulee 12 kpl muffinsseja.

Resepti

4 dl vehnäjauhoja
2-2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
1,4 dl maitoa
1 kananmuna
(½ tl vanilja-aromia)
0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua SITRUUNA -rypsiöljyä

Valmistusohje

Lämmitä uuni 175°C:een. Ota esille 12 pientä muffinssi- tai cupcake-vuokaa.
Sekoita vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään suurehkossa kulhossa.
Sekoita maito, kananmuna, Alavuden kylmäpuristettu rypsiöljy SITRUUNA ja halutessasi vanilja-aromi hyvin kuiva-aineisiin.
Täytä vuoat taikinalla noin puoliväliin asti.
Paista (ei kiertoilmalla) uunissa kunnes leivoksen keskelle pistettyyn puutikkuun ei jää yhtään taikinaa, noin 15-17 minuuttia. Pelti on hyvä kääntää ympäri 10 minuutin jälkeen tasaisen lopputuloksen saamiseksi.

Jäähdytä ritilällä. Halutessasi voit kuorruttaa muffinssit.

Kuorrute

200 g Valio sitruunatuorejuustoa
200 g voita (huoneenlämpöistä)
2 rkl tomusokeria

Sekoita ainekset yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Sekoita ensin hiljaisella nopeudella ja lisää nopeutta, kun ainekset ovat hyvin sekoittuneet. Sekoita noin 15 minuutin ajan tai kunnes kuorrute on kevyttä ja ilmavaa.

Voit muuttaa kuorrutuksen koostumusta lisäämällä tomusokeria tai pienen lusikallisen vettä.

Vinkki

Gluteenittomana näistä tulee ihan huippumaukkaita, kun korvaat vehnäjauhon vajaalla 3 dl Virtasalmen vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella ja 1 dl mantelijauhetta. Laktoosittomalla maidolla saat näistä myös laktoosittomat helposti. Muutoin ainekset ja valmistus yllämainitun ohjeen mukaan.