Herkullinen omenapiirakka

Herkullinen omenapiirakka kotimaisista omenoista syksyn kahvipöytään

Hellapoliisin Maisemakahvilan omenapiirakan voit valmistaa uunipellillä tai puolittamalla ohjeen pyöreään tai suorakaiteen malliseen piirakkavuokaan. Käyttämällä kotimaisia omenoita, voit käyttää omenat kuorineen. Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettu rypsiöljy on aromikasta, kotimaisten viljelijöiden rypsistä valmistettua, jossa säilyy rypsin aito ja luonnollinen maku.

Maisemakahvilan omenapiirakka

 

Maisemakahvilan omenapiirakka

Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
Kokonaisvalmistusaika: 60 minuuttia
Ohjeesta tulee uunipellillinen valmista piirakkaa

Ainekset
8 dl vehnäjauhoja TAI gluteenitonta jauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristettua rypsiöljyä TAI
2 ½ dl Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristettua Luomurypsiöljyä

Lisäksi:
2 dl piimää
1 kananmuna

Pinnalle:
4-6 keskikokoista omenaa
2 tl kanelia

Päälle:
500 g maitorahkaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Mittaa kulhoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos, sokeri, vaniljasokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja kylmäpuristettu rypsiöljy ja sekoita keskenään.

Ota seoksesta 1/3 osa sivuun myöhempää käyttöä varten. Sekoita 2/3 osan joukkoon piimä ja kananmuna. Levitä tämä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Huuhtele omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia.

Sekoita kulhossa keskenään maitorahka, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada omenoiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle sivuun ottamasi muruseos.

Kypsennä 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 45 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa seuraksi halutessasi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.