Herkullinen omenapiirakka kotimaisista omenoista syksyn kahvipöytään
Hellapoliisin Maisemakahvilan omenapiirakan voit valmistaa uunipellillä tai puolittamalla ohjeen pyöreään tai suorakaiteen malliseen piirakkavuokaan. Käyttämällä kotimaisia omenoita, voit käyttää omenat kuorineen. Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettu rypsiöljy on aromikasta, kotimaisten viljelijöiden rypsistä valmistettua, jossa säilyy rypsin aito ja luonnollinen maku.
Maisemakahvilan omenapiirakka
Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
Kokonaisvalmistusaika: 60 minuuttia
Ohjeesta tulee uunipellillinen valmista piirakkaa
Ainekset
8 dl vehnäjauhoja TAI gluteenitonta jauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristettua rypsiöljyä TAI
2 ½ dl Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristettua Luomurypsiöljyä
Lisäksi:
2 dl piimää
1 kananmuna
Pinnalle:
4-6 keskikokoista omenaa
2 tl kanelia
Päälle:
500 g maitorahkaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Mittaa kulhoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos, sokeri, vaniljasokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja kylmäpuristettu rypsiöljy ja sekoita keskenään.
Ota seoksesta 1/3 osa sivuun myöhempää käyttöä varten. Sekoita 2/3 osan joukkoon piimä ja kananmuna. Levitä tämä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Huuhtele omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia.
Sekoita kulhossa keskenään maitorahka, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada omenoiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle sivuun ottamasi muruseos.
Kypsennä 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 45 minuuttia.
Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa seuraksi halutessasi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.