Pehmeä punajuurikastike
4 annosta
Tällä punajuurikastikkeella pärjäät pitkälle, sillä se sopii todella moneen käyttöön. Kokeile esimerkiksi dippikastikkeena, kala- tai kasvisruokien lisukkeena, pitaleivän väliin tai grilliruokien kaverina.
Resepti
200 g turkkilaista jogurttia
100 g Juureva -juureslevite Punajuuri-Merisuolaa
1 ruukullinen lehtipersiljaa tai korianteria
1 sitruuna
1-2 rkl hunajaa maun mukaan
1/2 tl suolaa
1 rkl Alavuden kylmäpuristettua VALKOSIPULI-rypsiöljyä
Valmistusohje
Sekoita keskenään jogurtti ja Juureva-levite.
Hienonna persilja tai korianteri ja lisää joukkoon.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori edellisten joukkoon hienolla terällä. Sekoita seokseen vielä 1/2 sitruunan mehu, hunaja ja suola.
Annostele kastike tarjoilukulhoon ja viimeistele valkosipuliöljyllä.
Vinkki:
Jos haluat kastikkeeseen vähän enemmän sattumia, kuutioi pieni punasipuli ja marinoi kuutiot toisen sitruunanpuolikkaan mehussa ja tilkassa hunajaa n. 30 minuuttia. Tämän jälkeen sekoita sipulit kastikkeen joukkoon.