Hellapoliisin herkkureseptejä Alavuden tuotteista

Olemme tänä vuonna tehneet yhteistyötä Hellapoliisi-ruoka- ja lifestylesivuston kanssa. Hellapoliisi on yksi Suomen ensimmäisistä ja tunnetuimmista ruokablogeista, ja sitä pyörittää yli 30 vuoden ruoanlaittokokemuksella kokki Kati Jaakonen.

Hellapoliisi on tehnyt meille tänä vuonna jo yhdeksän herkullista reseptiä, joissa on käytetty Alavuden Öljynpuristamon tuotteita. Julkaisemme loppuvuoden aikana vielä kolme reseptiä lisää.

Kati Jaakonen Alavuden öljynpuristamon blogissa

Kotimaisuus ja jäljitettävyys

Meille öljynpuristamolaisille yhteistyö on ollut mieluista, sillä on ollut mukava saada päivitystä reseptisivullemme ja tietysti myös näkyvyyttä tuotteillemme. Kysyimme, mitä mieltä Kati Jaakonen on ollut tuotteistamme.

– On ollut hienoa päästä tutustumaan kotimaisen tuottajan tuotteisiin ja ymmärtää, että sillä on todellakin väliä, mitä tuotteita kaupan hyllyltä valitsee; haluaako tukea kotimaista tuotantoa vai viedä rahat ulkomaille. Lisäksi tuotteiden jäljitettävyys on merkittävä lisäarvo tuotteissa, Kati Jaakonen sanoo.

Itse hän kertoo pyrkivänsä ostamaan mahdollisimman paljon kotimaista.

– Toki osa asiakkaideni tuotteista tulee ulkomailta ja sekin on ok. Olen kuitenkin mökkiseudullani tutustunut paikallisiin tuottajiin ja tiedän, miten tärkeää on oikeasti ostaa mahdollisuuksien mukaan kotimaisia tuotteita, jotta työ säilyy Suomessa ja huoltovarmuus pysyy vaihtuvan maailmantilanteen mukana. On tärkeää olla omavarainen ja sen säilyttämiseen tarvitaan tekoja kaupan hyllyillä valintoja tehdessä, hän kannustaa.

Jauhelihalehtipihvit menivät viraaliksi

Reseptit, joissa on käytetty Alavuden Öljynpuristamon tuotteita, ovat herättäneet Hellapoliisi-sivustolla sekä sosiaalisen median kanavissa kiinnostusta.

– Alavuden brändi oli minulle tuttu jo entuudestaan, sillä olin käyttänyt makuöljyjä aiemminkin ruoanlaitossa ja maistellut JUUREVA-punajuurilevitettä. Tuotteet ovat mielestäni tasalaatuisia, herkullisia ja helpottavat ruoanlaittoa arjessa, kun öljyn mukana saa ruokaan myös makua, hän lisää.

– Reseptejä on ollut mukava tehdä, yhteistyö on ollut mielestäni sujuvaa, reseptit ovat herättäneet kiinnostusta ja jauhelihasta tehdyt lehtipihvit nousivat TikTokissa viraaliksi saaden 352 700 näyttöä, Kati sanoo.

 

Valkosipuliöljy on suosikki

Hellapoliisin oma suosikki on valkosipulilla maustettu kylmäpuristettu rypsiöljymme.

– Käytän näitä päivittäin perheemme ruokia valmistaessa, varsinkin valkosipulista, sillä käytämme muutenkin paljon valkosipulia. Pidän myös chiliöljystä ja sillä saa helposti tulisuutta vaikkapa texmexhenkisiin ruokiin tai ihan perinteisiinkin kala-, kana- ja liharuokiin. Sitruuna on puolestaan raikas ja pidän siitä salaateissa sekä kalan ja kanan paistamisessa.

Olemme julkaisseet jo osan Hellapoliisin resepteistä omilla verkkosivuillamme Reseptit-osiossa. Ne ja monia muita arjen herkullisia reseptejä löydät tietenkin myös Hellapoliisin omalta verkkosivulta!

 

Tässä kaikki tähän asti julkaistut reseptit, ole hyvä!

Juustovohvelit
Kanapyörykät ja chiliperunat
Broilerpasta punajuuripestolla
Kesäinen peruna-juustosalaatti
Herkulliset kesäkasvikset grillissä tai uunissa
Maisemakahvilan omenapiirakka
Lehtipihvit jauhelihasta
Tomaatti-mozzarellaleivät
Feta-kasviskiusaus

Kuvat: Jami Jaakonen