Vinkit kesän juhlapöytään ja grillijuhliin.

Maistuvat vinkit kesän juhlapöytiin

Koostimme juhlapöytiin istuvia kesäisiä reseptejä, joista jotkut käyvät hyvin myös lisukkeiksi grillikemuihin.

Maustetuilla kylmäpuristetuilla rypsiöljyillämme ja kauniin värisellä punajuuri Juureva-levitteellä saat helposti makua ja näköä juhlapöytään. Juureva-levite on maistuva, minkä lisäksi se myös näyttää kattauksissa pirteältä ja erilaiselta.

Salaatteihin makua

Kesäinen peruna-juustosalaatti on juhlapöydän komistus. Tässä Hellapoliisin suunnittelemassa reseptissä on salaatinkastikkeen pohjana käytetty kylmäpuristettua basilika rypsiöljyämme. Keskikesän aikaan tässä salaatissa voi hyödyntää myös pienet uudet perunat.

Kesäinen peruna-juustosalaatti

Tomaatti-mozzarella salaatti on kesäinen klassikko, jota voi täydentää oman maun mukaan vaikka tuoreilla kotimaisilla kevätsipuleilla, nam!

Muistathan, että kylmäpuristetut rypsiöljymme soveltuvat salaatinkastikkeiksi ihan sellaisenaankin! Vaihtoehtoina ovat

Lisukkeet kesätarjoiluihin

Alavuden kylmäpuristetulla valkosipulirypsiöljyllä maustettu kermaviili on paras lisuke kesäpöydän uusienperunoiden kanssa nautittavaksi. Meistä on ihanaa, että tämä herkullinen kastike syntyy helposti, maukkaasti ja ilman lisäaineita! Voit silputa joukkoon myös kesäistä ruoho- tai kevätsipulia.

Tomaatti-chilisalsa saa lisämakua basilikaöljystämme. Tämän helpon ja nopean lisukkeen valmistat kädenkäänteessä tuomaan väriä kattaukseen. Tomaatti-chilisalsamme maistuu esimerkiksi grillatun kanan tai lihan kaverina.

Tomaatti-chilisalsa kylmäpuristetusta öljystä on helppo, nopea ja värikäs lisuke kesäiseen kattaukseen!

Jälkkäri tai juhlapöydän makea

Suussa sulavan sitruunajuustokakun lemon curd tehdään tässä reseptissä itse hyödyntäen tietenkin Alavuden kylmäpuristettua sitruuna rypsiöljyä. Kakku sopii mainiosti kesäjuhlien makeaan kahvipöytään sekä tietysti myös grillijuhlien jälkkäriksi.

 

Juurevalla helppoa ja nopeaa

Juureva-levitteellä saa nopeasti aikaan juhlavat alkupalat tai yhden tarjottavan cocktailpöytään. Näissä esimerkeissä kokeilimme seuraavia yhdistelmiä:

Helpot rieskarullat

Fazer street food vehnäwrappeja

Täyte:

Täytä wrapit Juureva-levitteellä, kinkulla, ohuiksi siivutetuilla kurkkuviipaleilla ja herneenversoilla. Rullaa wrap kasaan ja paloittele sopiviksi annospaloiksi tarjolle! Käsittele wrapia varoen, ja kiinnitä palat tarvittaessa hammastikuilla.

Rieskarullat kesän juhlapöytään tai grillikemuihin.

Ruisnapit Juurevalla ja cheddarilla

Ruisnappeja

Täyte

Pikkuiset Juureva-ruisnapit on nekin helppo ja nopea valmistaa. Tarjottava sopii oivallisesti kevyeen snack-tarjoiluun tai vaikka alkupaloiksi.

 

Herkullista kesää Alavudelta!