Sitruunamuffinssit

Taikinamäärästä tulee 12 kpl muffinsseja.

Ohje

4 dl vehnäjauhoja
2-2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
1,4 dl maitoa
1 kananmuna
(½ tl vanilja-aromia)
0,5 dl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua SITRUUNA rypsiöljyä

  1. Lämmitä uuni 175°C:een. Ota esille 12 pientä muffinssi- tai cupcake-vuokaa.
  2. Sekoita vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään suurehkossa kulhossa.
  3. Sekoita maito, kananmuna, Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettu rypsiöljy SITRUUNA ja vanilja-aromi hyvin kuiva-aineisiin.
  4. Täytä vuoat taikinalla noin puoliväliin asti.
  5. Paista (ei kiertoilmalla) uunissa kunnes leivoksen keskelle pistettyyn puutikkuun ei jää yhtään taikinaa, noin 15-17 minuuttia. Pelti on hyvä kääntää ympäri 10 minuutin jälkeen tasaisen lopputuloksen saamiseksi.

Jäähdytä ritilällä. Halutessasi voit kuorruttaa muffinssit.

Sitruuna tuorejuusto kuorrute

200 g Valion sitruunatuorejuustoa
200 g voita (huoneenlämpöinen)
1 kg tomusokeria

  1. Lisää kaikki ainekset sekoittimeen ja sekoita. Aloita hiljaisella ja lisää nopeutta, kun ainekset ovat sekoittuneet.
  2. Sekoita 15 minuutin ajan tai kunnes koostumus on kevyttä ja ilmavaa.
  3. Haluttua koostumusta voi muuttaa lisäämällä pienen lusikallisen vettä tai tomusokeria.