Salsa verde

Salsa Verde on raikas ja mieto kastike ja täydellinen kumppani kesän grilliherkuille. Kokeile esimerkiksi grillatun vaalean kalan tai kasvisvartaiden kastikkeena. Sopii hyvin myös loiventamaan vahvasti maustettujen grilliruokien poltetta.

Ainekset

0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua VALKOSIPULI-rypsiöljyä
1 vihreä paprika
1 ruukullinen korianteria
1 lime
1 tl suolaa
2 tl hienoa sokeria

Poista paprikan kanta ja siemenet ja paloittele paprika. Purista limen mehu ja raasta kuori hienoksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

VINKKI! Salsa Verdeen kannattaa kokeilla luovasti erilaisia tuoreita yrttejä kuten basilikaa, oreganoa tai persiljaa.