Juureva-Valkojuuri-Palsternakka-Savuporokeitto

Juureva Savuporokeitto

4 annosta

Juureva-levite sopii hyvin myös monen ruoan maustamiseen. Tämä täyteläisen maukas keitto valmistuu todella nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta. Kannattaa kokeilla
myös muita tuorejuustomakuja.

Resepti

1 l vettä
1 kasvisfondinappi tai -liemikuutio
200 g JUUREVA Valkojuuri-Palsternakka -levitettä
50 g Savuporo-tuorejuustoa
3 viipaletta vaaleaa leipää

Valmistusohje

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita joukkoon fondi tai kuutio, Juureva ja tuorejuusto.
Leikkaa leipäviipaleista kuoriosa pois.
Revi leipäviipaleet pieniksi paloiksi ja lisää keittoon.
Soseuta sauvasekoittimella sileäksi ja tarjoile.

Vinkki

Saat keiton lisukkeeksi rapeat valkosipulikrutongit poistetusta leivän kuoriosasta. Leikkaa kuoret pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla tilkassa Alavuden kylmäpuristettua VALKOSIPULI-rypsiöljyä. Anna jäähtyä.

Joko olet kokeillut Punajuuri-Vuohenjuustorisottoa?
JUUREVA -levitteisiin pääset tutustumaan täältä.